SURI*STARS
Supporting the foundation of the Surinam schools...

     

  Wie zijn de SURI*STARS?  
 

Initiatiefnemers:


Ik ben Marielle Joosten, 24 jaar. Ik ben directiesecretaresse, werkzaam bij een training en coaching bedrijf. Ik hou
mij veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, van mijzelf als mens en met dat van andere mensen. Ik heb een training gevolgd bij Landmark Education, een organisatie waarin het gaat over je bewust worden van wie je bent als mens. Hier heb ik ook geleerd wat het is om onredelijk te zijn met jezelf en met anderen. Consequentie; Stichting SURI*STARS opgericht. Doordat ik in Suriname geweest ben en gezien heb hoe de kinderen hier onderwijs krijgen ben ik ontzettend geraakt en geïnspireerd om hier een project voor op te richten. Ik ben dol op kinderen en daarom vind ik het geweldig om op deze manier iets voor de kinderen en het land te doen. En om dit te doen met een groepje vrienden en familie, maakt het alleen maar leuker en is voor mij ook een echte uitdaging. En het wordt steeds maar groter….zo zie je maar, als je je gedachten uit spreekt, dan is alles mogelijk! SURI*STARS gaat er voor om onmogelijke dingen mogelijk te maken!


Ik ben Wietske Koens, 25 jaar, afgestudeerd aan de Pabo Leiden. Afgelopen jaar ben ik in
Suriname geweest om onderzoek te doen naar de taalontwikkeling van kinderen in het Surinaamse basisonderwijs. Ik heb in Paramaribo en in het binnenland van Suriname gewoond. Met name het binnenland heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt.
Op de site heeft u al kunnen lezen wat de omstandigheden op school zijn, en u zult begrijpen dat dit op mij – als leerkracht basisonderwijs – zeer veel indruk heeft gemaakt.
Waarom zijn er geen extra materialen ter beschikking om goed te leren lezen en schrijven (een vergelijking voor de leerkrachten onder u: groep 5 en 6 scoorden nog op AVI 1-2-3, en in groep 7 konden ze zich pas een beetje verstaanbaar maken in het Nederlands). In Nederland zijn zoveel mooie spullen die we niet gebruiken, die moeten naar Suriname!! Ik denk dat ik niet verder uit hoef te leggen waarom ik mij inzet voor dit project; deze kinderen in dit schitterende land kunnen onze en dus uw hulp goed gebruiken!!!


Werkgroep:


Ik ben Celine Duijves, 25 jaar, woon in Amsterdam en studeer culturele antropologie aan de VU. Half juli zal ik afstuderen. Voor mijn afstudeeronderzoek ben ik afgelopen jaar in het binnenland van Suriname geweest. Ik heb het er erg naar m’n zin gehad maar ben ook geconfronteerd met de manier van leven van de Saramaccaners. Het onderwijs in het binnenland laat te wensen over. De kinderen in de dorpen spreken slecht Nederlands en de scholen hebben weinig materialen. Naar mijn idee is goed onderwijs noodzakelijk voor de ontwikkeling en voor toekomstmogelijkheden van de jeugd. Met het opzetten van SURI*STARS gaan wij, samen met u, een bijdrage leveren aan het verbeteren van het onderwijs in het binnenland van Suriname!


Ik ben Lisette Ahsmann, 25 jaar. De mensen in mijn omgeving hebben mij geïnspireerd om een bijdrage te leveren aan het project SURI*STARS. Ik heb vele verhalen gehoord en foto’s gezien van kinderen die in slechte omstandigheden naar school gaan. Het lot van deze kinderen trekt mij aan en het is fantastisch dat SURI*STARS daarin een verschil gaat maken. En daarbij hebben we uw hulp hard nodig om de schoolkinderen van Suriname een goede basis te geven voor de toekomst!Hoi, ik ben Marcella van Staden, 23 jaar. Ik volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Leiden. Later wil ik gaan werken met kinderen die hulp echt nodig hebben. Een mooi begin is het helpen van kinderen in Suriname. Kinderen zijn de toekomst van een land, dus is het ontzettend belangrijk dat ze zich kunnen ontwikkelen. Goed onderwijs speelt daarin een hele belangrijke rol. Als wij hier in Nederland daarbij kunnen helpen, is dat natuurlijk geweldig! Dit is waarom ik deel neem aan SURI*STARS en me hier voor in wil zetten.Hoi allemaal, ik ben Rakum Liakathoesein, 28 jaar, als jeugdhulpverlener werk ik met jongeren die in moeilijke
omstandigheden verkeren. Vanuit mijn werkervaringen weet ik dat gebrek aan (goede) hulp ernstige gevolgen kan hebben voor de ontwikkelingen van het kind, waardoor kansarme jongeren het gevolg zijn. Dit terwijl een kleine duw in de goede richting al vaak heel veel kan betekenen. Met SURI*STARS wil ik iets betekenen voor de kinderen in Suriname die door het gebrek aan goed onderwijs een grotere kans hebben om zichzelf te ontwikkelen tot een kansarme jongere. Bij doelrealisatie heeft u kunnen lezen wat SURI*STARS wilt ondernemen om het onderwijs te verbeteren. U zal misschien al opgemerkt hebben dat dit alleen haalbaar is met de hulp van (vele) behulpbare mensen. Daarom vraag ik iedereen, om samen met ons, ook actie te ondernemen om goed onderwijs in Suriname realiseerbaar te maken.Hoi, mijn naam is Lianne van Nieuwenhoven, 25 jaar. Ik ben moeder van een zoontje en vind het belangrijk dat hij goed onderwijs krijgt. Ik schrok toen ik hoorde dat het in Suriname helemaal niet normaal is dat er een schrift of potlood uit de kast wordt gehaald, terwijl wij dat hier in Nederland wel kunnen. Omdat wij met elkaar zo enthousiast zijn, heb ik echt zin om de handen uit de mouwen te steken. Nu ik er mee bezig ben, begrijp en zie ik pas hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Daarom vind ik dit project TOP!!!!!

Ik ben Eline Oudeman, 22 jaar. Ik studeer geneeskunde in Amsterdam . Een vriendin wees mij op de slechte omstandigheden waaronder Surinaamse kinderen in de binnenlanden onderwijs volgen. Dit heeft niet alleen consequenties voor het leven van het kind, dat zich hierdoor minder zal kunnen ontwikkelen, maar heeft ook negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van Suriname als land. Mede hierdoor was ik meteen ontzettend enthousiast en gemotiveerd mee te helpen aan Stichting SURI*STARS. Ook de doeltreffendheid van SURI*STARS maakt het zo’n geweldig initiatief om aan mee te werken. Wij zorgen er persoonlijk voor dat de juiste spullen op de juiste plaats bij de juiste mensen komen. Hierdoor zullen deze kinderen, met uw en onze hulp, direct vele malen beter onderwijs krijgen!

Ontwerper internetsite

Ik ben Simon Plasmeijer, 22 jaar. Ik ben momenteel 3e jaars Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HHS). Natuurlijk ben ook ik een groot voorstander van het steunen van een dergelijk project als SURI*STARS, ik hoefde dan ook geen seconde na te denken toen mij om hulp gevraagd werd. De basisscholen die het momenteel zo slecht hebben verdienen onze steun omdat wij op die manier de ´fundering´ van het onderwijs daar en daarmee de jeugd de kans kunnen geven zich te ontwikkelen. Ik hoop dan ook met dit project en het enthousiasme van de mensen die hier zo hard aan werken iets moois kunnen betekenen voor deze kinderen.

 
     

Submenu:
Wat is Stichting SURI*STARS?
Wie zijn wij?
Het bestuur
Ons Comité van aanbevelingen
Over Suriname

   Website hosted by Vortex Internet Services - Design by DigiSimon.nl