SURI*STARS
Supporting the foundation of the Surinam schools...

     

  Events  
 

Benefiet Concert SURI*STARS

Info:
Het staat vast!! Op zaterdagavond 26 augustus vindt het SURI*STARS benefiet concert plaats!! Het feest wordt gegeven in Pepsi Stage in Amsterdam, onderdeel van de Heineken Music Hall. De lokatie is dus gewijzigd.Grote namen zijn o.a. Parbo brassband, Ondrofeni, La Caz, RMXCRW, Masalsa en vele andere namen. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketservice en kosten in de voorverkoop €12,50 excl. fee. Hou je van een gaaf feest en wil je tegelijkertijd de kinderen in Suriname steunen, kom dan ook!!!!!

Locatie: Pepsi Stage, HMH, A'dam (klik hier voor info over bereikbaarheid)
Datum: 26 augustus
Aanvang: 19:00

Tickets kun je hier kopen:

Pico Records: http://www.picocd.nl/index.php
Ticket Service: http://www.ticketmaster.nl/html/artist.htmI?l=NL&artist=SURI*STARS BENEFIET CONCERT


Info over Artiesten
Parbo brassband:
De Parbo Brassband is ontstaan uit leden van de Scouting Drumband Suriname en werd opgericht op 12 mei 1999.
De band begon toen onder de naam Dilly's Kaseko Brassband, genoemd naar Dhr. van Dillenburg, hopman van de Scouting Drumband. De band bestond toen uit 1 dame (Maureen Telgt) en de rest alleen maar met heren. Het eerste jaar had de band geen sponsor en werden de kosten uit eigen zak betaald. De instrumenten waarmee de brassband is gestart zijn eigendom van de Scouting Drumband Suriname. In het jaar 2000 kreeg de band uiteindelijk een sponsor, namelijk de Surinaamse Bierbrouwerij, PARBO. Als Sponsor heeft PARBO gedeeltelijk gezorgd voor instrumenten. De band treedt op, huisfeestjes, voor bedrijven, tijdens streetparades, bij begrafenissen, ect... Op 10 maart 2001 werd er een dansgroep opgericht, die op speciaal verzoek ook optradt. Op 12 augustus 2002 werd de damesbrassband opgericht. Uiteindelijk is er een samensmelting ontstaan van de damesbrassband en herenbrassband. Op 1 juni 2003 werd een junioren brassband opgericht. De totale aantal leden van Parbo Brassband is 100.
De Parbo brassband wordt mede mogelijk gemaakt door Waardevast BV.

Ondrofeni:

Als verrassing, zo is de Kaskawi-band Ondrofeni ontstaan op tien oktober 1993. Met een onverwacht optreden maakten zes jongens een feestje. Slechts met wat stokken en dozen. Deze zijn inmiddels verruild voor 'echte' instrumenten en de groep is uitgebreid van zes tot 15 man. De jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar moesten alles nog 'ondervinden' met weinig geld en andere middelen.
Ze haalden in 1994 de finale van Kunstbende van de stichting BZO. Ze kwamen op grote podia's terecht zoals het Dunia Festival, het Kwakoe Festival, de Uitmarkt en zelfs het North Sea Jazz Festival. De televisie kon hun opzwepende geluid ook gebruiken in Wie van de drie, Bradaz, Het Klokhuis, Sahbie en Kardes en in programma's van de NPS. Ondrofeni werd serieuzer en toerde met percussionist Nippy Noya. Zo speelde ze onder meer voor Mandela, Clinton en Kofi Annan tijdens een optreden voor UNESCO. Dat neemt niet weg dat Ondrofeni nu de verjaardags- en bruiloftsfeestjes links laat liggen want daar zijn ze nog altijd te vinden.

La Caz:
LA CAZ is één van de meest populaire Surinaamse muziekformaties, die al 8 jaar bestaat en in Nederland gevestigd is. Vele leden zijn in Nederland geboren, uit Surinaamse ouders. La CAZ wat afgeleid is van 2 namen namelijk de “LA” van La Rouge waar enkele leden vandaan komen en CAZ van de Surinaamse muziekstijl, de “Kaseko”, maar LA CAZ wil een doorbraak verwezenlijken door de traditionele Kaseko muziek te introduceren, in combinatie met de Latijns - Zuid - Amerikaanse muziek, zoals, de SOCA, de Salsa en nog heel veel andere muziekstijlen, maar ook de R & B komt aan bod. En dan nu een stukje historie over LA CAZ. LA CAZ is 8 jaar geleden opgericht, doordat enkele leden, die voorheen speelden bij La Rouge, meer drang kregen om de traditionele Kaseko te willen voortbrengen. Vervolgens werden enkele leden uit andere formaties aangetrokken om mee te komen spelen, waaronder, Vivian Eijck, beter bekend als Neef Yakkie afkomstig uit Yakkie Famirie. De andere leden zijn afkomstig uit Ghabiang Boys en The Rhythm.
Klik hier om een stukje La Caz te luisteren!

RMXCRW:
RMXCRW is van oorsprong een dj/producers-team bestaande uit dj Chuckie (verreweg de bekendste Urban-dj van Nederland) en dj nAffie (bekend van “Blow up the speakers” en “Speedcity”). In de scene zijn het reeds gevestigde namen. De twee dj's zijn al sinds jaar en dag bevriend en werken al een aantal jaren samen aan producties. R&B, hiphop, house, drum & bass en dancehall is waar hun hart ligt.
Het idee ontstond om met het remixen van oude hits met een extra "urban touch" bezig te gaan, de grootste R&B- en hiphoptalenten van Nederland een platform te bieden. De eerste poging, de megahit “Turn me On” met een van ’s lands beste r&b zangers Ebon-E en rapper Ambush, was gelijk een schot in de roos. Met een top 10 notering was de naam RMXCRW direct op de landkaart gezet.. en beyond!
Inmiddels is er sprake van een volledig album, “da Soundtrack”, vol producties van de hotste urban producers van Nederland, met medewerking van de grootste talenten zoals Ambush (host van het programma ‘Channel 4’ op ID&T Radio), Mr. Probz, Mega D, Cinnamon, I.V.A., Ebon-E en vele anderen. Als live act is RMXCRW zowel dynamisch als opzwepend te noemen door hun mix van breakdancing, vocaal talent, hiphop en dancehall. Deze act heeft zo’n goede live reputatie opgebouwd dat ze een overvolle agenda in zowel binnen- als buitenland hebben. Inmiddels is het nieuwste wapenfeit, een heuse liveband, de volgende stap om de act te nestelen in het volwassen segment van de muziekmarkt. Aan de muzikanten zal het niet liggen, gezien sommigen van hun eerder bij niemand minder dan Candy Dulfer speelden.
Klik hier om een stukje RMXCRW te luisteren!

Masalsa:
De in 1994 opgerichte formatie Masalsa is een moderne latin band die de meest swingende Zuid Amerikaanse muziekstijlen ten gehore brengt. De bandleden (11 stuks) zijn grotendeels afkomstig uit Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. De naam Masalsa is een samensmelting van de woorden masala (hete kerrie) en salsa (saus).
Masalsa staat dan ook garant voor een pittig en gevarieerd repertoire waarin o.a. Puerto Ricaanse, Cubaanse en Dominicaanse klanken de revue passeren. Masalsa beschikt over een ijzersterke blazerssectie, een dynamische ritmesectie en stralende vocalen waardoor het repertoire op een eigentijdse manier wordt uitgevoerd.
Klik hier om een stukje Masalsa te luisteren!

DJ Skillz:
Geboren in Teheran (Iran) op 6 jarige leeftijd naar Nederland gekomen en woont hier nu al 16 jaar in Leiden. Eenmaal op 13 jarige leeftijd kocht hij zijn eerste plaatje en oefende hij op de draaitafel van zijn vader. Zijn wil om een groot DJ te worden groeide steeds sterker. Hij bleef oefenen een investeerde al zijn geld in vinyl. Doordat DJ Skillz zich heeft toegelegd op het draaien van puur Urban is hij zeer succesvol geworden en is het een graag geziene gast geworden nationaal en internationaal.
Klik hier om een stukje DJ Skilzz te luisteren!

DJ Mickster:
DJ Mickster is op zeer jonge leeftijd begonnen met het luisteren van hiphop en is op 15 jarige leeftijd begonnen met draaien. Omdat hij graag meer wilde weten van de hiphop is hij zich gaan verdiepen in waar het vandaan kwam en is zich gaan verdiepen in disco, funk en soul. Door zijn Chileense achtergrond is hij altijd omringd geweest met muziek uit Latijns-Amerika, en met behulp van de invloed van zijn neef DJ Eduardo (Resident Que Pasa) heeft Mickster zich ook kunnen ontwikkelen op dit gebied. Die combinatie hoor je altijd terug in zijn sets, maar de manier van draaien komt altijd voort uit de hiphop!
Klk hier om een stukje DJ Mickster te luisteren!

Jay Colin:
Voordat Jay echt besloot de uitdaging aan te gaan om een solo-carrière als rapper van de grond te krijgen was hij al in diverse bands actief. Zo speelde hij in een reggaeband en was hij toetsenist in een rockgroep.
En nu is er dan het eerste soloalbum van Jay Colin. Hij loopt al jaren rond met het idee voor een eigen album. Dat ´Truth & Soul´ nu ook daadwerkelijk uitkomt is voor Jay een droom die waarheid wordt.
En qua sound lijkt de waarheid de droom te overtreffen: De productie van Dutch Flower tilt het album naar een nog hoger niveau. Zijn vooruitstrevende volle sound kenmerkt zich niet alleen door de pompende bassen en de strakke drumsounds, maar vooral door de vele soulvolle samples. Deze vormen de solide onweerstaanbare fundering van waaraf Jay met precisie zijn spitse raps op de luisteraar afvuurt. Stilzitten is onmogelijk!
Klik hier om een stukje Jay Colin te luisteren!

Dubwise:
Meer info volgt later..

Dwayne:
Dwayne (24), de altijd lachende en zeer getalenteerde zanger uit Rotterdam is ongeveer zeven jaar bezig met zingen. Hij treedt regelmatig op in het land en heeft op projectbasis zangworkshops en zanglessen gegeven. Verder verricht hij veel studiowerk en hij werkt mee aan diverse projecten. Een van die projecten is een musical genaamd 'Yakar', ook heeft hij meegewerkt als background vocalist op het nog te verschijnen engelstalige album van Lloyd (bekend van de groep Arnhemsgewijs). Dwayne heeft live background gezongen voor Big Boy Caprice tijdens het North Sea Jazz festival 2005 en in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam heeft Dwayne drie maal opgetreden als background vocalist voor Lee Towers. Onlangs is er een reportage (live zang en een compleet interview) van Dwayne verschenen bij het programma 'Moccah', dat maar liefst 6 keer is uitgezonden op De Box. Dwayne heeft in het voorprogramma gestaan van artiesten, zoals: Montell Jordan en Donell Jones.
Dwayne heeft samengewerkt met onder andere: Delano felter, bekend van de groep Keshaw, Ricardo aka Phatt, bekend van de RMX CREW, Alwin Burke, bekend van de groep Re-play, Iwan Cairo/I-jay, bekend van de groep Déante en Idols-finalist 2006, Edsel Cameron, bekend van de groep Arnhemsgewijs, Sonny D (bekend van het collectief The Most Official en voormalig Committee Gumen, waar Postmen, E-life en U-niq deel van uitmaakte), Lil Cute (bekend van de single van JK, genaamd:'alles'), Caprice, ook bekend als: Big Boy Caprice, Stanley Clementina (afgestudeerd musicus op het conservatorium, heeft producties gedaan voor o.a.: JK, I-jay), Ill Flavaz (productieteam, heeft producties gedaan voor o.a. Re-play, K-Liber en Michael Brain) en Richmusic (talentvol productieteam, heeft samengewerkt met o.a. IVA, Product GMB en Horace Brown).
Op dit moment houdt Dwayne zich onder andere bezig met shows geven door het land, studiowerkzaamheden ten behoeve van verschillende projecten, de opnames van songs, die binnenkort op verschillende mixtapes zullen verschijnen en de opnames voor zijn debuutalbum.

DJ Crucial:
Meer info volgt later..

Bereikbaarheid
De Pepsi Stage is zeer goed te bereiken via de autosnelwegen A1, A2, A9 en A10. Pepsi Stage ligt vlakbij afrit Ouderkerk a/d Amstel op de A2 autosnelweg Utrecht-Amsterdam. Op de snelweg volgt u de borden Transferium. Als u hier parkeert volg dan de borden Boulevardzijde en neem uitgang Zuid-H.

Parkeren:
Het gebied Arena Boulevard heeft een totale capaciteit van circa 7.000 parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer:
De Pepsi Stage ligt op loopafstand van de NS stations Duivendrecht (15 min.) en Bijlmer (2 min.).

Check alvast de flyers:


Geplaatst op: 13-7-2006 @ 14:18:41 - door: Het SURI*STARS Team

<<Ga terug

 
     

   Website hosted by Vortex Internet Services - Design by DigiSimon.nl